Akoestisch adviseur Jan Buijs wint B.J. Max prijs 2020 in de categorie 'Bewezen expert'

27-11-2020

Collega Ing. Jan Buijs ontving via een digitale uitreiking, tijdens de 34e editie, de B.J. Max prijs in de categorie 'Bewezen experts'. Jan startte zijn carrière als akoestisch adviseur in 1979. De jury heeft de prijs toegekend vanwege zijn bijgedragen aan NEN-normcommissies en ISSO-publicaties op het gebied van akoestiek. Daarnaast wordt hij beloond voor zijn voordrachten op en medewerking aan de vele Nederlandse conferenties op het gebied van akoestiek. Tot slot was Jan jarenlang docent bij de TVVL cursus 'Geluid in Technische Installaties'.

Geluid warmtepompen

"Na meer dan 40 jaar is Jan nog altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en verricht hij onderzoeken met dezelfde bevlogenheid als in zijn beginjaren. Alle inzichten en kennis die hij opdoet deelt hij met vakgenoten. Als akoestisch adviseur heeft hij ervoor gezorgd dat in vele gebouwen nu een beter geluidsniveau heerst en het bewustzijn wat betreft de geluidsproductie van warmtepompen sterk is gegroeid." aldus de jury bestaande uit Rob van Bergen, Lisje Schellen en Wim Zeiler. 

B.J. Max Prijs

In 1983 deed de heer B.J. Max een schenking, ondergebracht in een stichting, waardoor de mogelijkheid ontstond jaarlijks tijdens een bijeenkomst van TVVL de B.J. Max Prijs uit te reiken. Deze prijs is een aanmoediging en blijk van waardering voor vakgenoten die kans zien het resultaat van studie en onderzoek op een voor alle geïnteresseerden toegankelijke wijze te publiceren.