Flexibel bestemmingsplan nieuw bedrijventerrein Schagen

01-12-2013

Met het onherroepelijk worden van het nieuwe bestemmingsplan 'Economische ontwikkelingszone Oudevaart Zuid' is een grote stap gezet in de richting van de ontwikkeling van een Agribusinesspark in het Noord-Hollandse Warmenhuizen, gemeente Schagen.

Grootste groenteverwerker

Met dit ten zuiden van het bestaande bedrijventerrein Oudevaart-Zuid gelegen Agribusinesspark wordt voorzien in het accommoderen van toekomstige activiteiten van het grootste groenteverwerkend bedrijf van West-Europa Kramer/Vezet c.s. en zaadveredelingsbedrijf Hazera Seeds.

Buiten bestaande bebouwing

Diverse hobbels moesten worden genomen om te komen tot een breed gedragen en flexibel bestemmingsplan. Naast het zoeken naar een optimale invulling op deze locatie, zowel qua milieucategorie als qua bebouwingsmogelijkheden is zorg gedragen voor een goede landschappelijk inpassing. Dit laatste aspect behoefde extra aandacht aangezien de betreffende locatie gelegen is buiten bestaand bebouwd gebied (BBG).

In het door Marcel Bayer (ROmagazine) en Martha Bleeker (Peutz) verzorgde artikel in jaargang 9 van het ROmagazine wordt een beeld geschetst van de wijze waarop dit plan tot stand is gekomen in een tijd waarin een veel gehoord credo is 'voorlopig geen nieuwe bedrijventerreinen meer'.

Contactpersoon: k.vandernat [at] peutz.nl (subject: %5Bwebsite%5D%20nieuwsbericht%20Schagen) (Koen van der Nat)