Minder wind in Citymall Almere

18-11-2014

Op 9 november jl. heeft Unibail Rodamco Citymall Almere aan het winkelend publiek gepresenteerd nadat er jarenlang gewerkt is aan een verbetering van de uitstraling van het winkelcentrum.

Eén van de klachten van het winkelend publiek en de ondernemers was het plaatselijk erg slechte windklimaat. Hoge windsnelheden zorgden ervoor dat paraplu's stuk waaiden en het publiek het winkelen onaangenaam vond.

Vrij snel na de aankoop van Citymall Almere door Unibail Rodamco (UR) kreeg Peutz de opdracht om te onderzoeken hoe het windklimaat in het centrum verbeterd zou kunnen worden. Hiervoor is een windtunnelonderzoek aan een schaalmodel verricht. Bij dit onderzoek wist Peutz de problematische plaatsen duidelijk aan te geven. Deze kwamen goed overeen met de ervaringen in de praktijk. In overleg met UR is besloten om de 3 belangrijkste locaties aan te pakken. Lastig hierbij was dat een compromis gezocht moest worden in wat wenselijk zou zijn, wat praktisch uitvoerbaar en wat voor de winkeliers en omwonenden acceptabel was.

Nauwe samenwerking met de architecten van Dunnett Craven uit Londen heeft geleid tot het dimensioneren van spraakmakende voorzieningen die getuigen van durf en initiatief bij UR. Door de wijze van verlichting van deze bijzondere voorzieningen zijn het ook echte eyecatchers geworden.

Contactpersoon: a.alders [at] peutz.nl (subject: Minder%20wind%20in%20Citymall%20Almere) (Albert Alders)