Start bouw deelgebied 3 Kanaleneiland Utrecht

17-03-2014

Onlangs is de officiële start bouw geweest van een nieuw deel van Kanaleneiland in Utrecht. Wethouder Gilbert Isabella en Peter van der Gugten van Heijmans hebben de feestelijke handeling verricht op het bouwterrein aan de Churchilllaan.

Het gaat om de bouw van een duurzaam wijkservicecentrum met onder andere een bibliotheek en een Centrum Jeugd en Gezin, 36 appartementen, 52 eengezinswoningen en twee ondergrondse stallinggarages van elk 3000 m2.

Het plan maakt onderdeel uit van deelgebied 3 van de as Kanaleneiland Centrum. Dit deelgebied bestaat verder uit het ROC Midden-Nederland dat onlangs in gebruik is genomen en een nog te bouwen woontoren van ruim 50 meter hoog. De totale investering in deelgebied 3 is circa 50 miljoen euro. Het totale plan Kanaleneiland Centrum bestaat uit zes deelgebieden waarvan deelgebied één aan de kant van de Prins Clausbrug al gerealiseerd is.

Onze bijdrage

Peutz heeft voor deelgebied 3 het bestemmingsplan opgesteld en is als integraal adviseur betrokken bij alle bouwprojecten. De adviesdiensten hebben betrekking op bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid, duurzaamheid, energie, installatieconcept, windhinder en bezonning.

Contactpersoon: j.eijsackers [at] peutz.nl (subject: %5Bwebsite%5D%20deelplan%203%20kanaleneiland) (Jérôme Eijsackers)