Vooraankondiging Seminar Healing Environment 2013

20-02-2013

Dinsdagmiddag 28 mei 2013 organiseren wij het seminar “Healing Environment 2013, ontwerpen voor comfort en herstel”. Diverse sprekers, onder wie Roger Ulrich, Bas Molenaar en Stephan Versteege geven hun visie op het ontwerp van de nieuwe patiëntomgeving.

De beleving van de patiënt staat centraal bij het ontwerp van de nieuwe zorgomgeving. De omgeving waarin de patiënt verblijft blijkt van invloed te zijn op het herstel. De sprekers zullen uiteenzetten wat dit betekent voor ontwerpers en gebruikers van deze gebouwen. Ondanks dat het bieden van rust en comfort veel aandacht krijgt blijkt dit in de praktijk nog niet zo eenvoudig te realiseren. Voldoen de oude programma’s van eisen nog wel en hoe moeten we dit genezende gebouw technisch inrichten?

Sprekers
Roger Ulrich is Visiting Professor aan het Center for Healthcare Building Research, Chalmers University of Technology in Zweden en heeft veel onderzoek verricht naar evidence-based health care design. Bas Molenaar is partner bij EGM Architecten en Professor of architectural design and Health Care aan Technische Universiteit Eindhoven en betrokken bij een groot aantal ziekenhuisontwerpen. Stephan Versteege is projectmanager van de nieuwbouw van het Erasmus MC. Peutz zal een tweetal lezingen verzorgen over akoestiek en comfort in de patiëntomgeving.

In Rotterdam
Het seminar vindt plaats in het vernieuwde Erasmus MC in Rotterdam. Noteert u 28 mei alvast in uw agenda. Zodra inschrijving mogelijk is wordt u hierover geïnformeerd.

Contactpersoon: t.vervoort [at] peutz.nl (Twan Vervoort)