bestemmingsplan

VU O|2-gebouw

Het VU O|2-gebouw is het nieuwe onderzoeksgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam. Het gebouw van circa 33.000 m2 bvo is ingericht voor het onderzoeksthema Human Life Sciences, waarbij meerdere instellingen deelnemen aan baanbrekend onderzoek. Sinds januari 2016 werken wetenschappers van de VU, het VUmc en de UvA in het O|2-gebouw samen aan vraagstukken van fundamenteel en toegepast bèta-medisch onderzoek. Het O|2-gebouw staat naast het ACTA, bovenop de gezamenlijke parkeergarage, op de campus van de Vrije Universiteit langs de Zuidas van Amsterdam.

De Kortenaer

Aan de Kortenaerkade te Den Haag zijn in het voormalige kantoorgebouw "De Kortenaer" met een totaal oppervlak van 15.000 m² appartementen en stadswoningen gehuisvest. Het gebouwdeel aan de Kortenaerkade bestaat uit 11 bouwlagen, te weten kelder t/m 9e verdieping waarbij ter hoogte van de begane grond eveneens een ruimte (500 m²) is gerealiseerd ten behoeve van winkel/horeca. De achterliggende gebouwdelen (paviljoens) aan de Anna Paulownastraat en De Ruyterstraat bestaan uit 4 bouwlagen, te weten kelder t/m 3e verdieping.

Zusterflat

Op dit moment is er in Delft een tekort aan studentenhuisvesting. Om aan de vraag te kunnen voldoen worden leegstaande panden omgebouwd tot studentenwooneenheden, zo ook de voormalige zusterflat van de GGD, welke is gelegen Aan Het Verlaat te Delft.

Etos distributiecentrum

Etos, onderdeel van het Ahold-concern, heeft in Nederland bijna 550 drogisterijen waarvan ongeveer de helft franchiseondernemingen. Filialen bevinden zich in heel Nederland. Deze worden bevoorraad vanuit het distributiecentrum in Beverwijk.

Peutz ondersteunt Etos bij milieuprocedures voor haar distributiecentrum, en verzorgt meldingen en technische onderzoeken op het gebied van geluid, brand- en externe veiligheid en bestemmingsplanwijzigingen.

Economische ontwikkelingszone Oudevaart Zuid

Met het nieuwe bestemmingsplan 'Economische ontwikkelingszone Oudevaart Zuid' is beoogd een grote stap te zetten in de richting van de ontwikkeling van een Agribusinesspark in het Noord-Hollandse Warmenhuizen, gemeente Schagen. Met dit ten zuiden van het bestaande bedrijventerrein Oudevaart-Zuid gelegen terrein wordt voorzien in het accommoderen van toekomstige activiteiten van het grootste groenteverwerkend bedrijf van West-Europa Kramer/Vezet c.s. en zaadveredelingsbedrijf Hazera Seeds. Diverse hobbels moesten worden genomen om te komen tot een breed gedragen en flexibel bestemmingsplan.

Koninklijke Vezet B.V.

Vezet in Warmenhuizen produceert o.a. vers gesneden (panklare) groenten, fruitsalades, roerbakmixen, rauwkost, maaltijdsalades en pizza's voor Albert Heijn en andere afnemers, en maakt iedere dag meer dan 200 verschillende producten. Het bedrijf heeft de laatste jaren een imposante groei meegemaakt. De omvang van dit bedrijf blijkt uit de 1,5 miljoen kilo aan grondstoffen die per week worden verwerkt, en de circa 80 vrachtwagens die dagelijks die verse grondstoffen aanleveren. In 2014 is het 100-jarig bestaan gevierd en is het predicaat "Koninklijke" verleend.

Zwembad De Krommerijn

Vanaf 1868 is er aan het jaagpad langs de Kromme Rijn een natuurbad dat in 1957 gesloten wordt. In 1964 opent het zwembad op de huidige locatie. Vanaf de jaren '90 wordt het buitenbad ook in de winter gebruikt met behulp van een opblaasbare hal. Vanaf 2006 worden plannen gemaakt voor het nieuwe zwembad.

Van binnenbad naar buitenbad

Het nieuwe zwembad De Krommerijn in Utrecht is uniek in zijn soort. In de winter is het een overdekt zwembad voor onder andere waterpolowedstrijden. In de zomer transformeert het in een buitenbad met een prachtige rondom gelegen ligweide.

Schoemaker Plantage

Vanuit stedenbouwkundig oogpunt bestaat de wens om het voormalige TNO-terrein aan de Schoemakerstraat te Delft een nieuwe bestemming ten behoeve van woningbouw te geven. Het onderhavige terrein ligt binnen de zone van Rijksweg 13, de Kruithuisweg (N470) en de Schoemakerstraat.

Tankstation Croonen

Tankstation Croonen wil uitbreiden

Het verkeer op de Maas en Waalweg (N322) langs Druten is in de loop der jaren flink toegenomen en zal naar verwachting de komende jaren blijven groeien. Bij het tankstation van W.J.M. Croonen & Zn. B.V., gelegen aan deze weg, neemt de vraag naar eetgelegenheid en rustplekken toe. Om aan deze vraag te voldoen wordt het tankstation uitgebreid met een wegrestaurant met parkeerterrein.

Bedrijventerreinen

In de Wet ruimtelijke ordening (Wro) is de verplichting voor de gemeenteraad opgenomen om bestemmingsplannen voor het gehele gemeentelijk grondgebied vast te stellen en deze iedere 10 jaar te actualiseren. Binnen de gemeente Castricum is sprake van diverse oudere bestemmingsplannen. Met de komst van de “nieuwe” Wro dienen deze plannen voor 1 juli 2013 - op straffe van het niet kunnen heffen van legeskosten - geactualiseerd en gedigitaliseerd vastgesteld te worden.

Flexibel, eigentijds bestemmingsplan voor Rivium

Meer dan alleen voldoen aan de verplichtingen die de Wet ruimtelijke ordening (Wro) stelt aan het bestemmingsplan. Dat was de opdracht van de gemeente Capelle aan den IJssel. Kortom, een toekomstbestendig bestemmingsplan dat inspeelt op huidige trends.

"Het nieuwe bestemmingsplan dat wij opstelden biedt kansen voor het aan de voet van de Van Brienenoordbrug gelegen hoogwaardige bedrijvenpark Rivium", stelt Koen van der Nat van Peutz.

Abonneer op bestemmingsplan