windtunnelonderzoek

Station Bijlmer ArenA

Het Station Amsterdam Bijlmer ArenA is een trein- en metrostation in het stadsdeel Zuidoost in Amsterdam, vlakbij het beroemde Amsterdam ArenA stadion en de Heineken Music Hall. Het treinstation is een van de grootste van Nederland. Het oorspronkelijke station werd in 1971 geopend als een eenvoudige halte langs de spoorlijn Amsterdam-Utrecht. In maart 1967 werd het vervangen door een nieuw station in combinatie met een metrohalte. Vanaf 2000 is er gebouwd aan weer een nieuw station met in totaal acht sporen en een busstation onder de perrons.

Deltion College

Het ROC Deltion College in Zwolle bestaat uit een nieuwbouw van 13 verschillende gebouwen welke aan een centrale glasoverkapte as, de Boulevard, gelegen zijn. Deze glasoverkapte boulevard verbindt de onderwijsgebouwen onderling en staat in verbinding met andere faciliteiten: werkplaatsen, restaurants, sportruimtes, winkels en een volledig uitgerust theater. Alhoewel het project in totaalomvang groot is fungeert elk gebouw als eigen deelproject binnen het totaal, ofwel kleinschaligheid op grote schaal.

Bestuurscentrum Rabobank

In juni 2011 is in Utrecht het nieuwe gebouw van Rabobank Nederland geopend. Het gebouw is ontworpen door Kraaijvanger Urbis Architecten uit Rotterdam. Het gebouw heeft een omvang van ca. 56.000 m² waarvan 40.000 m² is ondergebracht in een 25 verdiepingen tellende toren ('De Verrekijker') en 16.000 m² in de plint van het gebouw ('De Plaza'). Om de Utrechtenaren niet op de tenen te trappen is het gebouw net ietsje lager dan de kenmerkende Domtoren in de binnenstad.

World Trade Center

Het World Trade Center Amsterdam is oorspronkelijk gebouwd in de jaren tachtig. In 2002 is het complex geheel gerenoveerd en uitgebreid met nieuwe, volledig glazen gevels, een enorm golvend glazen dak en een nieuw interieur. Momenteel gebruiken meer dan driehonderd internationaal actieve ondernemingen met vertegenwoordigers van ongeveer dertig nationaliteiten de 125.000 m² kantoorruimte.

World Port Center

Naast het karakteristieke Hotel New York op de Rotterdamse Wilhelminapier staat het World Port Center. De grootste gebruiker is het Havenbedrijf Rotterdam. De topetages van het 32 verdiepingen tellende gebouw zijn grote conferentiezalen. Vanuit deze ruimten heeft men een fraai uitzicht over de havens.

Place2be

De Lage Landen International heeft in het project Place2be enkele bouwdelen van de vestiging aan de Vestdijk te Eindhoven geschikt gemaakt voor een nieuwe manier van werken, sterk gericht op flexibele arbeidsplaatsen. Het gebouw van De Lage Landen te Eindhoven omvat 7 bouwlagen en een parkeerlaag. Alle bouwlagen van de bouwdelen A, B en C met uitzondering van de parkeerlaag zijn volledig vernieuwd, waarbij de gevel en draagstructuur behouden zijn gebleven. Op de verdiepingen en deels op de begane grond zijn kantoren gerealiseerd met veel verschillende soorten werkplekken, o.a.

Abonneer op windtunnelonderzoek