De training
Nederland verkeert nog altijd in een stikstofimpasse. Regels ten aanzien van stikstofdepositie zijn per 1 januari 2024 opgenomen in de Omgevingswet, maar jurisprudentie zorgt al jaren voor verdere invulling van de wet- en regelgeving inzake stikstofdepositie. De stikstofproblematiek zal ook de komende jaren gevolgen blijven hebben voor de uitvoering van plannen en projecten. Er zijn op plan- en projectniveau oplossingsmogelijkheden te vinden. AERIUS speelt hierbij al jaren een cruciale rol. Zal dit veranderen door het nieuwe politieke speelveld?
Deze cursus geeft praktisch inzicht in de actuele wet- en regelgeving en jurisprudentie inzake stikstofdepositie, het rekenmodel AERIUS en de oplossingsmogelijkheden in de praktijk.
Na deze cursus ben je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op het gebied van stikstofdepositie en heb je een actueel beeld van de mogelijkheden en oplossingsrichtingen in de praktijk.
Doelgroep
Ben jij werkzaam als adviseur, vergunningverlener, projectontwikkelaar, ecoloog, jurist of heb je vanuit een andere rol met enige regelmaat te maken met de stikstofproblematiek? Beschik je over basiskennis en wil je graag inzicht krijgen in de laatste ontwikkelingen inzake de rekensystematiek, de wet- en regelgeving, jurisprudentie en actuele oplossingsrichtingen? Dan is deze training voor jou.
Wat leer je?
- Je krijgt een overzicht van de huidige wet- en regelgeving op grond van de Omgevingswet (Natura 2000-activiteit) en actuele jurisprudentie
- Je krijgt een overzicht van de actuele handreikingen en rekenmethoden (AERIUS Calculator)
- Je krijgt een inkijk in AERIUS 2024 (release begin oktober 2024)
- Aan de hand van praktijkvoorbeelden leer je welke actuele oplossingsrichtingen er zijn voor een plan of project
- Je krijgt inzicht in de laatste politieke ontwikkelingen inzake stikstof en de toekomstverwachtingen.
Programma
Datum: 26 maart 2025 | 12:30 - 15:30 uur | BCN Utrecht
- Omgevingswet (Natura 2000-activiteit)
- Jurisprudentie
- Handreikingen en rekenmethoden
- Inkijk AERIUS2024
- Oplossingsrichtingen in de praktijk
- Politieke ontwikkelingen
- Toekomstverwachtingen
Docent
Jasper Harbers (adviseur milieu en stikstof). Jasper adviseert bedrijven, gemeenten en projectontwikkelaars op het gebied van milieu en is gespecialiseerd in stikstofdepositie en luchtkwaliteit. In het snel veranderende speelveld qua stikstofdepositie is hij als geen ander op de hoogte van de regelgeving en de rekenmethoden. Deze kennis zet hij in om opdrachtgevers te ondersteunen bij het verkrijgen van de benodigde toestemmingen voor activiteiten nabij Natura2000-gebieden.
Kosten
€ 300,- per deelnemer. Inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch. Exclusief 21% BTW.
Aanmelden of meer informatie
Nicole ten Broeke
Meld u aan via %20n.tenbroeke [at] peutz.nl (n[dot]tenbroeke[at]peutz[dot]nl) of via dit formulier. Neem telefonisch contact op voor meer informatie via 085 8228 622.
Peutz houdt zich het recht voor om bij onvoldoende deelnemers de cursus uit te stellen of geen doorgang te laten vinden.