Brandveiligheid – van regels naar praktijk

Datum
25-09-2024
Prijs
€ 300,00 (ex btw)
Locatie
BCN Utrecht

De training

Het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL) stelt diverse eisen ten aanzien van brandveiligheid voor gebouwen. Op basis van deze eisen zijn voorzieningen nodig zoals brandwerende en rookwerende scheidingen, vluchtroutes, voldoende sterkte constructie bij brand, materialen met de juist brand- en rookklasse en brandveiligheidsinstallaties.

Deze training geeft uitleg over de eisen uit het BBL maar maakt voornamelijk een link tussen deze eisen en de praktijk. Waar moeten alle onderdelen in een gebouw aan voldoen en hoe zorg ik ervoor dat daar ook aan wordt voldaan?

Na deze training herken je de verschillende begrippen en weet je waar je op moet letten om aan de gestelde eisen te voldoen en daarbij fouten bij uitvoering te voorkomen.

De training gaat in op de eisen voor nieuwbouw met een focus op woongebouwen.

Doelgroep

Ben jij werkzaam als project- of werkvoorbereider, Calculator, Inkoper, Projectleider bij een aannemer of Opzichter en wil je meer weten over brandveiligheid om zo fouten in de uitvoering te voorkomen? Dan is deze training voor jou.

Wat leer je?

- Inzicht in de basisbegrippen uit het BBL ten aanzien van brandveiligheid
- Inzicht in de vertaling van de begrippen naar een te behalen prestatie voor een (constructie)onderdeel in een gebouw (bijvoorbeeld brandklasse of criteria voor brandwerendheid)
- Hoe controleer je of het toe te passen product of de gekozen uitvoering voldoet aan de vereiste prestatie?
- Inzicht in vaak voorkomende misvattingen en (risico’s op) bouwfouten, waarmee niet meer aan de gestelde eis wordt voldaan.

Programma

Woensdag 25 september 9:00 - 12:00 uur | BCN Utrecht

  • Inleiding op het BBL
  • Koppeling BBL aan te behalen prestaties voor (constructie)onderdelen
  • Controle op vereiste prestaties
  • Misvattingen en bouwfouten

Docent

Christiaan Dahrs 
Synneva Walters is een ervaren adviseur en projectleider op het gebied van bouwfysica en akoestiek met als specialisatie brandveiligheid. Peutz adviseert tijdens het ontwerptraject en de uitvoering en in bestaande situaties. Synneva heeft ruime ervaring met zowel de advisering in een ontwerptraject als in de verdere uitwerking, waarbij ze graag de link legt met de praktijk. Onderdeel van haar werkzaamheden zijn het beoordelen van detaillering of het opstellen van een advies- of beoordelingsrapport op basis van beproevingsresultaten uit ons Laboratorium voor Brandveiligheid.

Kosten

€ 300,- per deelnemer. Inclusief lesmateriaal, koffie en thee. Exclusief 21% BTW.

Aanmelden of meer informatie

Diana van der Heijden

Diana van der Heijden
Meld u aan via d.vanderheijden [at] peutz.nl (d[dot]vanderheijden[at]peutz[dot]nl) of vul dit formulier in. Neem telefonisch contact op voor meer informatie via 085 8228 700.

Peutz houdt zich het recht voor om bij onvoldoende deelnemers de cursus uit te stellen of geen doorgang te laten vinden.