ESG Forum: ESG Transformation Reshaping Business Landscape

28-04-2023

Eind april werd het "ESG Forum: ESG Transformation Reshaping Business Landscape" met succes gehouden op de China Europe International Business School (CEIBS) in Shanghai als afsluiting van de 3e Social Impact Week. Op het ESG-forum werden vier thema's behandeld: strategisch leiderschap, verkenningen van de transformerende kracht van technologie, het creëren van duurzame waarde voor consumenten en de weg naar duurzame gebouwen en omgeving.

ESG Forum: ESG Transformation Reshaping Business Landscape


Hiervoor werden tien experts uit de industrie van toonaangevende bedrijven uitgenodigd zoals Deloitte, Tencent en L'Oréal om hun inzichten te delen over ESG-transformatie en duurzame ontwikkeling. Namens Peutz heeft Jorrit Scharloo voor het laatste thema in vogelvlucht een presentatie gehouden over de duurzame ontwikkelingen in de bouw in Europa. Zoals de ontwikkelingen van de EU Taxonomy, de toekomstige milieulabelverplichting van bouwproducten en de noodzaak van levenscyclusanalyses in het bedrijfsproces.

Jorrit Scharloo

Tot slot heeft Jorrit enkele CO₂-eq. reductiestrategieën en de uitdagingen en kansen voor de markt beschouwd. Er waren ruim 3000 MBA-studenten en -alumni aanwezig tijdens het ESG forum. "Het was een erg leuke en inspirerende ervaring: zeer interessant hoe andere sectoren invulling geven aan Environmental stewardship, Social responsibility en Good governance", aldus Jorrit.

Group