Opstellingen voor gevelbeproevingen

Waterdichtheidstest gevel

Wij beschikken over diverse faciliteiten voor het beproeven van gevels en gevelmaterialen:

  • Een binnen het laboratorium opgestelde gevelproefkast waarin gevelelementen tot 3,6 x 3,6 m kunnen worden ingebouwd. De kast is voorzien van faciliteiten voor het meten van luchtdoorlatendheid, waterdichtheid, sterkte, stijfheid, condensatiegedrag, afzuiggedrag klimaatgevels en thermische isolatiewaarde. Ook zijn infraroodlampen beschikbaar voor onderzoek aan bijvoorbeeld thermische lengteverandering. De maximale testdruk bedraagt 7000 Pa.
  • Een buiten het laboratorium opgestelde gevelproefkast waarin gevelelementen tot 3,6 x 3,6 m kunnen worden ingebouwd. Ook deze kast is voorzien van faciliteiten voor het meten van luchtdoorlatendheid, waterdichtheid, sterkte en stijfheid. Daarnaast zijn specifieke faciliteiten aanwezig voor het verrichten van slagregenbeproeving, bijvoorbeeld bij gevelbeplatingen met open voegen. De opstelling kan ook worden gebruikt voor het onderzoeken van het gedrag onder werkelijke klimaatcondities.
  • Een opstelling voor het beproeven van dichtingsmaterialen zoals schuimbanden. In de opstelling kan 10 m band worden onderzocht op luchtdoorlatendheid en waterdichtheid.
  • Een opstelling voor het bepalen van de druk-debiet relatie van gevelventilatieroosters en suskasten.